2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Erdélyi rakott káposzta

Hozzávalók:
60 dkg sovány sertéshús, 20 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg rizs, 4 kemény tojás, 2 fej hagyma, 5 dl tejföl, pirospaprika, 2 evőkanál zsír, só, bors

Elkészítés:
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük és félretesszük. A hagymát a zsírban üvegesre pirítjuk, majd a kockákra összevágott húst pörköltnek feltesszük és kb. 40 percig főzzük. A jól kimosott káposzta egyharmad részét tűzálló edényben szétterítjük, és ráterítjük a rizs felét. Erre kerül a hús fele, amit szeletelt tojással rakunk tovább, aztán kolbászt teszünk rá, majd a maradék rizst és a húst. Legfelülre káposzta kerül. Azután leöntjük tejföllel, és vékony szalonnaszeletekkel borítjuk be. Az edényt alufóliával beborítjuk és 50 percig sütjük.

Mihalik Mátyásné, Békés


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!