2017. augusztus 21., hétfő ; Sámuel, Hajna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Kapros póréhagymaleves

Hozzávalók:
70 dkg póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 5 dl zöldségalaplé, 1 doboz tejföl, 1 ek. citromlé, só, fehér bors, szerecsendió, pici só, őrölt koriander, 1 csokor kapor

Elkészítés:
A hagymát tisztítás után felkarikázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A vajat felhevítjük, majd alacsony hőfokon három percig pirítjuk benne a zöldségeket. Liszttel megszórjuk, és felengedjük az alaplével. Forralás után 5 percig főzzük. Belekeverjük a tejfölt, majd felforraljuk. Citromlével, sóval, borssal, szerecsendióval és korianderrel ízesítjük. A kaprot finomra vágjuk, és a tetejére szórjuk.

Geszti Edina, Pusztakovácsi


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!