2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Paradicsomos húsgombócok

Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, só, bors, őrölt kömény, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, pici pirospaprika, 1 szál zellerlevél, sűrített paradicsom, olaj, liszt, kis cukor, ételízesítő

Elkészítés:
Először elkészítjük a mártást. Vékony rántást készítünk, felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és még annyi vizet, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk. Gyorsan beletesszük a zellerlevelet, a pici sót, az őrölt köményt, a cukrot, a vöröshagymát, és állandó keverés mellett 3 percig főzzük. A mártás ezennel kész, félretesszük.
A húst összedolgozzuk a megfőtt, de nem szétfőtt rizzsel, a tojással, pici sóval, pirospaprikával, borssal, gombócokat formálunk belőle, és ételízesítős vízben kifőzzük. Akkor kész, ha feljön a víz felszínére. Kiemeljük a vízből, beletesszük a mártásos lábasba, jól befedjük a mártással. Azonnal fogyasztható.

Bíróné, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!