2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Savanyú káposzta cserépben

Hozzávalók:
1 kg vecsési savanyú káposzta, 50 dkg darált hús, 20 dkg húsos szalonna, 2 dl tejföl, só, bors, ételízesítő, 10 dkg rizs, olaj

Elkészítés:
A húst 2 evőkanál olajon a vöröshagymával és az ételízesítőkkel jól megpároljuk. A rizst puhára főzzük. A káposztát kimossuk. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és az egyik felét a cserép aljára terítjük, rákerül a káposzta fele, majd a hús, a rizs, és erre a maradék káposzta. Aláöntünk egy dl vizet, és lefedve hideg sütőben egy órát pároljuk, majd fedő nélkül a tejföllel nyakon öntjük, a maradék szalonnát bevagdosva a tetejére rakjuk és ropogósra sütjük. A cserépedényt használat előtt hideg vízbe áztassuk be.

Nagy Mártonné, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!