2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Bundás alma

Hozzávalók:
30 dkg leveles tészta, liszt, 1 tojás, 4 evőkanál tejszín, 8 dkg piskótamorzsa, 5 dkg mazsola, 4 alma, 1 teáskanál fahéj, 5 dkg cukor

Elkészítés:
A tésztát belisztezett deszkán kinyújtjuk, a tojást a tejszínnel elkeverjük, s bekenjük a tésztát. A piskótamorzsát és a mazsolát a tészta közepére rakjuk.
A kimagozott, félbevágott almát a vágott felületükkel a morzsára fektetjük. Fahéjas cukorral megszórjuk. A tésztát az almák körül 8 kockára vágjuk. Sarkait összefogva, bugyorszerűen összenyomjuk, szélein a nyílásokat nyitva hagyjuk. A felvert tojással megkenjük a bugyrokat, s forró sütőben sütjük először magas hőfokon, majd csökkentve a hőt, hogy az almák megpárolódjanak.

Sárvári Gyuláné, Siófok


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!