2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Rózsaszín felhők

Hozzávalók:
6 evőkanál hideg meggylé, 1 tasak zselatin, negyed liter fehérbor, negyed liter almalé, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2,5 dl lehűtött tejszín

Elkészítés:
Egy kis főzőedényben elkeverjük a zselatint a meggylével, és 10 percig hagyjuk duzzadni. Folytonos keverés mellett felmelegítjük (ne engedjük forrni), amíg a zselatinpor teljes mértékben feloldódik a folyadékban, és hagyjuk kissé kihűlni. A fehérbort és az almalevet jól elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Először 2 evőkanálnyi boros elegyet keverünk a zselatinba, majd az egész zselatint a boros léhez keverjük. Hideg helyre tesszük, amíg sűrű nem lesz. Ekkor felverjük a tejszínt, és a krémhez keverjük. Ne vegyítsük el tökéletesen, hogy fehér tejszínfoltok maradjanak a krémben, melyet desszertes poharakba töltünk, és legalább két órára hűtőszekrénybe helyezünk.

Novák Attila, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!