2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gombás töltött csirke

Hozzávalók:
1 csirke, 3 zsemle, 3 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg gomba, 15 dkg zsír, só, 3 csipetnyi őrölt fekete bors, petrezselyemzöld, 2 dl tej, két csipet majoránna

Elkészítés:
A csirkét gondosan megtiszítjuk. A bőrét a nyakától, a mellehúsáról és a combjairól fellazítjuk. Kívül- belül megsózzuk, és a belsejét majorannával bedörzsöljük. A zsemléket tejben kis ideig megáztatjuk. A tojásokat a vajjal habosra keverjük. Megtisztítjuk a gombát, kockára vágjuk, kevés zsíron megpirítjuk és sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük. A zsemléket és a fenti alapanyagokat jól összedolgozzuk, majd a tölteléket a csirke bőre alá töltjük. Ha van maradék töltelék, azt a csirke hasüregébe vagy mellette megsütjük. Előmelegített sütőbe tesszük, folyamatosan locsolgatva közepes hőfokon 45 percig sütjük.

Varga Ferencné, Püspökladány, Keleti sor 14. 4150


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!