2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Pulykamájjal töltött pulykamell filé

Hozzávalók:
4 pulykamell filé, 1 pulykamáj, 3 tojás, 3 zsemle, tej az áztatáshoz, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 15 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, 1 kiskanál majoránna, só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
5 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk, a zsírját kisütjük. A megtisztított vöröshagymát lereszeljük, és megpirítjuk a zsiradékban, majd a tűzről lehúzva, elkeverjük benne az elkapart pulykamájat. A gombát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés zsiradékon megpároljuk. A zsemléket tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, majd összemorzsoljuk. A hozzávalókat, a májat, a gombát, a zsemlét, a tojást, a finomra vágott petrezselymet jól összedolgozzuk, megszórjuk majoránnával, ha szükséges, utóízesítjük. A pulykamell filét kiveregetjük, megsózzuk, rásimítjuk a tölteléket, és feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk, és 160º C-ra felmelegített sütőben 30 perc alatt puhára pároljuk. A fóliát levéve a tetejét kicsit megpirítjuk, ügyelve arra, hogy a hús ne száradjon ki. Köretnek párolt gyümölcsöt, aszalt szilvát, almát, körtét készítsünk.

833 kcal/adag (3499 kJ)

A Meglepetés tippje
Ha többféle gyümölcsöt kínálunk köretnek, ne feledjük el az aszalt szilvát előre beáztatni, hogy legyen ideje megpuhulni.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!