2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Kacsamell almás vöröskáposztával

Hozzávalók:
2 kicsontozott bőrös kacsamell, 1 kg vöröskáposzta, 10 dkg margarin, 2 narancs kifacsart leve, 2 alma, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál borecet, 2 evőkanál citromlé, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál gyömbér, só

Elkészítés:
A megmosott, megtisztított kacsamellet félbevágjuk, megforgatjuk a narancslében, majd 1 órára hideg helyre tesszük. A káposztát félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk, és legyaluljuk. 1 evőkanál margarinon megfonnyasztjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a gyalult vöröskáposztát, a cukrot, a borecetet. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáöntünk 1 dl vizet. Fedő alatt 25 percig pároljuk. Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Citromlébe forgatjuk, majd a káposztához adjuk, és együtt tovább pároljuk. A kacsamelleket papírtörlővel szárazra itatjuk, a bőrüket bekockázzuk. Másik felüket borssal, sóval bedörzsöljük, gyömbérrel megszórjuk, és a bőrös felükkel lefelé forró margarinban 5 percig sütjük, majd megfordítjuk, és másik felükön is átsütjük. Miután megsültek, fedő alatt 10 percig pihentetjük, amikor már langyosra hűltek, rézsútosan felszeleteljük. Tálra helyezzük, szerecsendióval ízesített burgonyapürével tálaljuk. A tetejüket megszórjuk petrezselyemmel.

576 kcal/adag (2419 kJ)

A Meglepetés tippje
Vásárláskor jól nézzük meg, milyen kacsamellet választunk. Mivel általában vastag hájréteg borítja, lehetőleg olyan mellett válasszunk, amin több a hús, és nem borítja vastag hájréteg.


Elkészítési idő: 60 perc+ 1 óra pihentetés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!