2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Majonézes savanyú káposztával töltött burgonya

Hozzávalók:
8 közepes burgonya, 40 dkg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt sonka, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg ementáli sajt, 50 dkg kígyóuborka, 3 evőkanál majonéz

Elkészítés:
A burgonyákat hámozatlanul megfőzzük, majd félbevágjuk, és a belsejüket óvatosan kivájjuk. Ügyeljünk arra, hogy maradjon egy réteg burgonya a héjon. A kikapart krumpli darabkákat összekeverjük a felaprított savanyú káposztával, az apró darabokra vágott füstölt sonkával, és a meghámozott, kis kockákra vágott kígyóuborkával, valamint 3 evőkanál majonézzel. Aki nem bírja a füstöltet, válasszon szárnyasból készült sonkát, vagy amilyet szeret. Szerencsére a választék bőséges. Sóval, borssal, finomra aprított petrezselyemmel ízesítjük, majd a tölteléket a burgonyákba kanalazzuk. Megszórjuk reszelt ementáli sajttal, és közepesen meleg sütőben 20 percig sütjük, amíg a sajt a krumplik tetejére nem pirul. Céklasalátát készítünk hozzá, de magában is nagyon finom vacsora.

236 kcal/burgonya (991 kJ)

A Meglepetés tippje
A savanyú káposzta erőt ad kimerültség, fáradtság esetén. Ráadásul nem hizlal. Fogyókúrázóknak kifejezetten előnyös, mert nem kell koplalni.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!