2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Kiflifelfújt

Hozzávalók:
8 db kifli, 10 dkg vaj, 4 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 6 dl tej, 10 dkg porcukor, 15 dkg tejben áztatott mazsola

Elkészítés:
A kifliket karikára vágjuk. Egyharmad részüket kivajazott tűzálló tál aljára sorakoztatjuk. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a megmaradt vajat, és habverővel jól elhabarjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és amikor a tej teljesen kihűlt, óvatosan hozzákeverjük. Egyharmadát ráöntjük az első réteg kiflire, betakarjuk újabb sor kifli karikával, majd a massza megmaradt felével beborítjuk a második réteg kiflit. A tetejére szórjuk a maradék kifli karikákat, és rácsurgatjuk a maradék habos öntetet. A sütőt 180º C-ra melegítjük, és a kifli felfújtat addig sütjük, míg a felső réteg is megszilárdul. Ügyeljünk arra, hogy ne tudjon kiszáradni. Melegen, hidegen egyaránt laktató, finom édesség.

513 kcal/adag (6 adag esetén)(2155 kJ)

A Meglepetés tippje
A kiflifelfújt készítéséhez felhasználhatjuk az előző napi szikkadt kiflit is, hiszen az öntettől ugyanúgy megpuhul, mint a friss.


Elkészítési idő: 45 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!