2017. augusztus 17., csütörtök ; Jácint napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Karácsonyi karikák

Hozzávalók:
3 tojás, 1 tojássárgája, 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 1 rúd vanília, 1 csésze jégcukor

Elkészítés:
Hosszában felhasítjuk a vanília rudat, és kikaparjuk belőle a velőt. 2 tojást keményre főzünk, hideg vízzel alaposan leöblítjük, és leszedjük a héjukat. A kemény tojásokat szétszedjük: a főtt sárgákat szitán átpasszírozzuk, hozzákeverjük a nyers tojás sárgáját és az átszitált porcukrot. Apránként hozzáadjuk a puha vajat, a kikapart vaníliát, hozzátesszük a lisztet, és kézzel omlós tésztát gyúrunk belőle. Konyharuhába tekerjük, és hideg helyen 3 óráig pihentetjük. Kitekerjük a konyharuhából, hosszú rudakat sodrunk belőle, és nagyjából 10 centis darabokra vágjuk. Karikát formálunk belőlük, mindegyiket megkenjük a maradék tojás sárgájával, és meghintjük jégcukorral. A sütőt 180º C-ra melegítjük, és a kivajazott tepsibe egymás mellé belerakott karikákat 10-12 perc alatt szép pirosra megsütjük. Széles lapáttal szedjük ki, nehogy a karikák eltörjenek, és tortarácson hagyjuk kihűlni.

213 kcal/darab (20 db esetén) (894 kJ)

A Meglepetés tippje
Délutáni teázáshoz kínáljuk. A karácsonyi pihenés óráiban tudjuk igazán értékelni az előre elkészített finomságokat.


Elkészítési idő: 60 perc (+ 3 óra pihentetés)



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!