2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Fügés golyóbis

Hozzávalók:
25 dkg marcipánmassza, 2 cl rum, 8 db aszalt füge, 4 evőkanál narancslekvár, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
A marcipánt összegyúrjuk az átszitált porcukorral és a rummal, majd sodrófával óvatosan kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval vagy pohárral 32 kört szúrunk ki belőle. A fügéket négyfelé vágjuk, és minden darabot marcipánba csomagolunk, majd golyót formázunk belőlük, és a széleit jól összenyomkodjuk. A narancslekvárt kicsit felmelegítjük, hogy sima legyen. Amikor már nem túl meleg, beleforgatjuk a marcipángolyókat. Először a lekvárba, majd a kókuszreszelékbe. Sütőpapírra téve, hűvös helyen hagyjuk megszáradni. Ha elkészült és dobozba tesszük az ünnepekig, ne feledjünk a rétegek közé sütőpapírt tenni, mert különben összeragadhatnak a golyók.

92 kcal/golyóbis (386 kJ)

A Meglepetés tippje
Füge helyett mással is megtölthetjük a marcipánt, például kis kockákra vágott birsalmasajttal, koktélcseresznyével.


Elkészítési idő: 35 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!