2017. augusztus 17., csütörtök ; Jácint napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Fahéjas csillag

Hozzávalók:
45 dkg porcukor, 5 tojásfehérje, 50 dkg mandula, 2 kávéskanál fahéj, 1 evőkanál cseresznyepálinka

Elkészítés:
A héjától megtisztított mandulát finomra daráljuk. A tojásfehérjéből kevés sóval kemény habot verünk, és belekeverjük az átszitált porcukrot. A mázhoz félreteszünk 1 csésze tojáshabot, a többibe belekeverjük a mandulát, a fahéjat, hozzáöntjük a cseresznyepálinkát, és az egészet jó alaposan összegyúrjuk. Letakarva, hűvös helyen egy órát pihentetjük. A gyúródeszkát meghintjük porcukorral, és a tésztát 1centi vastagra kinyújtjuk. Csillagformákat szúrunk belőle, és tepsibe rakjuk. A tetejüket bevonjuk a félretett tojáshabbal. Szobahőmérsékleten egy éjszakát hagyjuk száradni. Másnap 160º C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, nehogy megégjen a teteje. Akkor sült meg igazán, ha a belseje még puha, de a teteje fehér marad.

270 kcal/darab (20 db esetén) (1134 kJ)

A Meglepetés tippje
A csillagokat ánizzsal megszórt tepsibe is tehetjük, a sütemény így átveszi az ánizs ízét is.


Elkészítési idő: 45 perc (+1 óra pihentetés + 24 óra száradás)



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!