2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Roston sült busa

Hozzávalók:
4 patkó alakú busa halszelet, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál citromlé, frissen őrölt fekete bors, 1 csokor petrezselyem, só; a pórés vajhoz: 10 dkg csökkentett zsírtartalmú vaj, 1 evőkanál finomra vágott póréhagyma, só, fehér bors, mustár, citromlé, petrezselyem

Elkészítés:
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk és egy lapos edénybe tesszük. Vékony karikára vágott hagymát, apróra vágott petrezselymet szórunk rá, és ráöntjük az olajjal elkevert citromlevet. Ebben a marinádban 1 órán keresztül pácoljuk. Amíg a halat a páclé alaposan átjárja, elkészítjük a fűszeres vajat. A szobahőmérsékletű vajhoz hozzákeverjük a nagyon finomra vágott póréhagymát és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével, mustárral ízesítjük. Jól összedolgozzuk, majd henger alakúra formázva, alufóliába tesszük, és tálalásig mélyhűtőben dermesztjük. A halat kivesszük a pácléből, és grillsütőben vagy party grillben oldalanként körülbelül 5 percig sütjük, közben a visszamaradt páclével kenegetjük. Tálaláskor minden halszeletre egy karika fűszervajat teszünk. Könnyű zöldsalátával, például citromos fejes salátával, jégsalátával vagy zsázsás paradicsomsalátával tálaljuk.

439 kcal/adag (1844 kJ)

A Meglepetés tippje
Zöldsaláta helyett kínálhatunk hozzá burgonyapürét, párolt jázminrizst.


Elkészítési idő: 80 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!