2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Padlizsános töltött káposzta

Hozzávalók:
40 dkg főtt barnarizs, 25 dkg padlizsán, 20 dkg lecsópaprika, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 8 fejeskáposzta-levél, 1 kiskanál pirospaprika, 1 kiskanál őrölt koriander, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál őrölt kömény, 4-5 dl víz, 2 dl szójatejföl

Elkészítés:
A megmosott, és kiválogatott barnarizst 1 éjszakára beáztatjuk.
Másnap lecsepegtetjük, és előhevített olajon megpirítjuk, sózzuk, majd felöntjük 8 dl forrásban lévő vízzel. Beletesszük a félbevágott vöröshagymát, és lefedve, kis lángon 30 perc alatt puhára pároljuk. Az ily módon készített rizs nem fog ragadni. A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, kockákra daraboljuk. A megmosott lecsópaprika csumáját kiszedjük, és kockákra vágjuk. Ha véletlenül került bele erős paprika, erét kivágjuk. A felaprózott hagymát előhevített olajon megpirítjuk, majd a tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával, korianderrel. Hozzáadjuk a kockákra vágott padlizsánt, a lecsópaprikát, és együtt tovább pároljuk. Pár perc után összekeverjük a barnarizzsel, és lefedve 15 percre félretesszük. A fejes káposzta leveleket néhány percre forró vízbe dobjuk, majd leszűrjük. A rizses tölteléket a leforrázott levelekbe töltjük, két oldalról behajtjuk, felcsavarjuk, tűzálló tálba sorakoztatjuk. Meghintjük a fűszerekkel, és annyi vizet öntünk alá, hogy majdnem ellepje. A szójatejfölt a káposzták tetejére öntjük, és 180º C-ra előmelegített sütőben, lefedve 40 percig, majd a tál tetejét levéve még 10 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

453 kcal/adag (1902 kJ)

A Meglepetés tippje
Áztatás nélkül a barnarizs a főzés után is kemény marad, de vásárolhatunk előfőzött barnarizst is.


Elkészítési idő: 1 óra 30 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!