2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 
Gesztenyés tekercs

Hozzávalók:
25 dkg keksz, 20 dkg margarin, 10 dkg cukor, 5 cl rum, 2 evőkanál kókuszreszelék, 1 mokkáskanál kakaó; a krémhez: 25 dkg gesztenyepüré, 12 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 cl rum, 1 mokkáskanál kókuszreszelék, 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a kókuszreszelékkel és a kakaóval, majd félretesszük. Elkészítjük a krémet: a gesztenyepürét burgonyanyomón átnyomjuk, és elkeverjük a margarinnal, a cukorral, a kókuszreszelékkel. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát és kiterítjük. Rátesszük a kekszes massza felét, s vízbe mártott késsel 20 x 15 centis téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. Ezután a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanígy készítjük el a másik tekercset is. Rövid hűtés után olvasztott étcsokoládéval bevonjuk, és a hűtőben jól megdermesztjük. Csak akkor szeleteljük, ha jól lehűlt. Alufóliába tekerve, mélyhűtőben hosszú ideig eláll. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki, hogy kiengedjen. Rendkívül finom, kedvelt karácsonyi édesség.

A Meglepetés tippje
Cukorbetegeknek is elkészíthetjük, csak cukor helyett használjunk édesítőszert, étcsokoládé helyett pedig diabetikus csokit.


Elkészítési idő: 50 percCímlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!