2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Töltött kivi

Hozzávalók:
8 db kivi, 15 dkg csirkemell, 15 dkg Anikó sajt, 6 dkg majonéz, reszelt citromhéj, 1 narancs leve és reszelt héja; a majonézhez: 2 tojássárgája, csipet só, bors, 2 dl olaj, 1 mokkáskanál citromlé

Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, hosszában kettévágjuk, és belsejüket úgy vájjuk ki, hogy belül még egy vékony gyümölcsréteg maradjon. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, és fedő alatt enyhén sós vízben puhára pároljuk. A kivájt gyümölcs húsát összekeverjük az apróra vágott csirkemellel és a kis kockákra aprított Anikó-sajttal. Elkészítjük a majonézt. A tojássárgájákat kifehéredésig keverjük, utána picit megsózzuk, esetleg borsozzuk. Az olajat eleinte cseppenként adjuk hozzá, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a masszához. Kevés citromlével hígítjuk. Beletesszük a jó alaposan megmosott narancs lereszelt héját, levét és a reszelt citromhéjat. Az ízesített majonézt összekeverjük a csirkemelles masszával, és ezzel töltjük meg a kiviket. Tetejüket hajszálvékony narancshéjjal, félbevágott kiviszeletekkel, reszelt citromhéjjal dekoráljuk.


A Meglepetés tippje
Előételnek különleges, könnyen elkészíthető gyümölcsös finomság. Kivi helyett narancsba is tölthetjük, csak akkor a hártyáitól megtisztított narancshúst keverjük a csirkemellhez.


Elkészítési idő: 55 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!