2017. augusztus 17., csütörtök ; Jácint napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Tonhal zöld mártással

Hozzávalók:
70 dkg tonhal, 5 dl fehérbor, 6 dl víz, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, szegfűszeg, babérlevél, kakukkfű ízlés szerint, 10 szem egész bors, 1 uborka, 5 evőkanál joghurt, 2 kemény tojás, 4 evőkanál citromlé, 4 evőkanál olaj, 1 kávéskanál mustár, só, törött bors

Elkészítés:
Egy nagy lábosba beleöntjük a bort és a vizet. Belerakjuk a szegfűszeggel megtűzdelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a szemes borsot és a sót. Mérsékelt tűzön felfőzzük, majd lefedve hagyjuk kihűlni. A halszeleteket beletesszük, újramelegítve, kis lángon 15-20 percig főzzük, és hagyjuk benne kihűlni. Az uborkát zöldségszeletelőn vékony karikákra vágjuk, megsózzuk, majd amikor levet engedett, kinyomkodjuk. A tojások sárgáját egy kis tálban villával összetörjük, megsózzuk, megborsozzuk, s a mustárral eldolgozzuk. Apránként hozzáadjuk az olajat, a tejfölt és a citromlevet. Jégbe hűtjük. A halszeleteket tálalótálra helyezzük, a mártást összeforgatjuk az uborkával, egy részét a halra öntjük, a maradékot kis tálba téve kínáljuk, és kockákra vágott tojásfehérjével díszítjük. Nemcsak halhoz, hideg sültekhez, húsokhoz is kitűnő.

A Meglepetés tippje
Ezt a különleges ételt nemcsak cukorbetegeknek ajánljuk, hanem azoknak is, akik szívesen kipróbálnak új ízeket.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!