2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Töltött karfiol

Hozzávalók:
1 fej (1 kg-os) karfiol, 30 dkg sertéscomb, 1 fej vöröshagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 5 dkg rizs, 1 tojás, 2 dl sovány tejföl, 0,5 dl olaj, só

Elkészítés:
A karfiolt alaposan megmossuk, és enyhén sós vízben feltesszük főni. Főzésnél figyelünk arra, hogy ne puhuljon meg teljesen, mert akkor szétesik. Amikor majdnem készre főtt, lecsöpögtetjük, és megvárjuk, amíg kihűl. A szár feletti részen nagy üreget vágunk bele. Ide kerül majd a töltelék. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és felhevített olajon megfonnyasztjuk. Beletesszük a megmosott és kockákra vágott sertéshúst, sózzuk, meghintjük pirospaprikával, és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt takaréklángon puhára főzzük. Ha elkészült, a húst nagyon apróra vágjuk, vagy ledaráljuk, és hozzákeverjük az előre megfőzött rizst. Kevés tejföllel és a tojással összedolgozzuk. A húsos masszát beletöltjük a karfiol kivájt üregébe, és a szabadon álló résekbe. Egy tűzálló tálat kevés kikenünk pörköltlével, üregével lefelé belehelyezzük a karfiolt, a kivájt részeket pedig köré rakjuk. A pörköltlevet a maradék tejföllel simára keverjük, és a karfiolra öntjük. 180º C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

356 kcal/adag, 1495 kJ

A Meglepetés tippje
A karfiolt legegyszerűbben párolóban tudjuk megpuhítani, hogy rózsái ne essenek szét. Fehér színét úgy őrzi meg, ha a főzővízbe kevés citromlét öntünk.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!