2017. október 24., kedd ; Salamon napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sertéscomb almapürével

Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 50 dkg alma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 dl tejföl, 3 dkg vaj, 2 evőkanál étolaj, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A sertéscombot megmossuk, zsírjától, hártyáitól megszabadítjuk, megsózzuk, és borssal bedörzsöljük. Az olajat tűzálló tálban felforrósítjuk, beleforgatjuk a húst, a tetejére vajdarabkákat tördelünk. Amikor a forró olajtól már szinte serceg a hús, egy kis vizet teszünk alá, és fedő alatt félig puhára pároljuk. Ha félig megpuhult, kivesszük a tálból és felszeleteljük. Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk, kockákra vágjuk, és kevés vízben pépesre pároljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk. A sült hús levét összekeverjük a tejföllel. A hússzeleteket bekenjük almapürével és visszarakjuk a tűzálló tálba, a tetejüket is megkenjük a maradék almapürével. Ráöntjük a pecsenyelével összekevert tejfölt, megszórjuk zsemlemorzsával, és 170º C-ra felmelegített sütőben puhára pároljuk. A tetejét szép ropogósra sütjük. Burgonyapürét kínálunk hozzá.

528 kcal/adag, 2218 kJ

A Meglepetés tippje
Aki nem fogyaszt sertéshúst, ezt az ételt ugyanígy elkészítheti szárnyas húsból.


Elkészítési idő: 70 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!