2017. augusztus 24., csütörtök ; Bertalan napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Szerecsenleves tojáskocsonyával

Hozzávalók:
50 dkg csirkeaprólék, 3 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 szelet zeller, fél karalábé, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 1 kávéskanál vaj, 2 tojássárgája, 1 mokkáskanál szerecsendió, 1 csokor petrezselyem, só

Elkészítés:
Az apró pihéktől megtisztított csirkeaprólékot megmossuk, és másfél liter vízben feltesszük főni. A zöldségeket, a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, és a karalábét megtisztítva, megmosva, feldarabolva, beletesszük a levesbe. A vöröshagyma héját lehúzzuk, és egészben rakjuk a levesbe, sóval ízesítjük. Amíg a leves fő, elkészítjük a levesbetétet. A tojássárgákat kikeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vajat, beletesszük a szerecsendiót, és kevés sót adunk hozzá. A tojásos masszát vajjal kikent kis tűzálló tálba tesszük. A sütőt 200º C-ra előmelegítjük, és a tálat kétujjnyi vízzel telt tepsibe állítjuk. Forró sütőben 20 percig gőzöljük, egészen addig, amíg a tálban lévő massza kocsonyás nem lesz. A tojáskocsonyát a sütőből kivéve kihűtjük, majd apró kockákra vagdaljuk. A levesből kivett zöldségeket is szépen felszeleteljük, és a tojáskocsonyával együtt a leveses csészébe osztjuk, ráöntjük a szűrőn átszűrt forró levest. Tetejét finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.

309 kcal/adag, 1298 kJ

Nagyon jól néz ki vendégváráskor a külön tálra díszített felszeletelt zöldség és a kockára vágott tojáskocsonya.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!