2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Kaviár jégágyon

Hozzávalók:
15 dkg kaviár vegyesen (fekete, vörös, sárga), 1 citrom, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg vaj, 10 szelet toastkenyér

Elkészítés:
A hűtőszekrényben előhűtött kaviárt kis üvegtálkákba tesszük, majd nejlonzacskóba rakunk néhány jégkockát, és húsklopfolóval apró darabokra zúzzuk. Az így kialakított jeget kis tányérkákra tesszük, és a kaviárt ezen a jégágyon tálaljuk. Az asztalra készítjük az alaposan megmosott, gerezdekre vágott citromot, a szobahőmérsékletűre puhult teavajat és a finomra vágott vöröshagymát. A toastkenyereket a tálaláskor megpirítjuk, és asztalkendőbe göngyölve kenyérkosárkában tálaljuk. A pirítóst megvajazzuk, kedvünk szerint választott kaviárral megkenjük, és citromlevet csepegtetünk rá. Megszórjuk egészen finomra vágott hagymával. A hagymát ne reszeljük, mert megbarnul, és nedvet enged.

980 kcal/adag, 4116 kJ

A Meglepetés tippje
Ha a hagymát rozsdamentes késsel vágjuk, a színe szép fehér marad.


Elkészítési idő: 15 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!