2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Kímélő burgonyaleves

Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 25 dkg burgonya, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 szál zellerzöld, 1 csokor petrezselyem, csipetnyi őrölt kömény, majoránna, őrölt fekete bors, só

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, és a megtisztított és felaprított konyhakész zöldségekkel együtt langyos vízben feltesszük főni. Amikor egyet forrt, beletesszük a zellerzöldet, a petrezselymet, és sóval ízesítjük. Beleszórjuk az őrölt köményt, és lassú tűzön tovább forraljuk. Ha a zöldségek félig megpuhultak, a levesbe tesszük a megmosott, magházától megtisztított, apró kockákra darabolt kaliforniai paprikát. A paradicsomot alaposan megmossuk, feldaraboljuk, vékony gerezdekre vágjuk, és a leveshez adjuk, végül meghintjük őrölt fekete borssal, majoránnával. A levest fedő alatt tovább főzzük. Amikor a levesben lévő zöldségek megpuhultak, kivesszük belőle a zellerszárat, a főtt petrezselymet, és a zöldségeket tányérba adagolva máris tálalhatjuk a levest.

83 kcal/adag, 348 kJ

A Meglepetés tippje
Ha tavaszi zsenge zöldségekből főzzük a levest, előbb tegyük fel a krumplit, és csak később tegyük bele a primőr zöldségeket, mert azok hamarabb megfőnek.


Elkészítési idő: 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!