2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Töltött karalábé másképp

Hozzávalók:
6 zsenge karalábé, 30 dkg darált borjúcomb, 2 közepes nagyságú vöröshagyma, 10 dkg rizs, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, fél gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, csipet őrölt fekete bors, néhány szem egész bors, só

Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát összevágjuk, olajon üvegesre pároljuk, és megforgatjuk benne a darált borjúcombot, sózzuk, kevés őrölt fekete borssal meghintjük, felengedjük kevés vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk, amíg zsírjára nem sül. A megtisztított és megmosott rizst kevés zsiradékon megfuttatjuk, felengedjük 2 dl vízzel, és takaréklángon fedő alatt puhára főzzük. Közben megmossuk a karalábét, meghámozzuk, a tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk, hogy jó nagy üreget kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy ne lyukasszuk át. Az üreges karalábékat sós vízben megfőzzük, de vigyázzunk, hogy ne főjön szét, majd leszűrjük, és a levét félretesszük. Amikor a hús elkészült, összekeverjük a főtt rizzsel, és megtöltjük vele a karalábékat. A karalábé kivájt belsejét apró kockákra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, fél gerezd péppé zúzott fokhagymát teszünk hozzá, és felengedjük a karalábé félretett főzőlevével. Amikor szétfőtt, liszttel elhabart tejföllel besűrítjük. A vagdalékot kivajazott tűzálló tálba terítjük, beleállítjuk a megtöltött karalábékat, tetejükre kevés tejfölt rakunk, és a sütőben átmelegítve tálaljuk.

373 kcal/adag, 1566 kJ

A Meglepetés tippje
Hasonló módon tölthetünk meg zsenge kelkáposzta, káposzta, vagy permetezetlen szőlőlevelet is.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!