2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Marinált zöldség bazsalikomos túrógombóccal

Hozzávalók:
10 dkg cukkini, 1-1 sárga és piros húsú paprika, 10 dkg ceruzabab, 1 fehérrépa, gyömbér kedvünk szerint, 5 cl balzsamecet, só, olívaolaj a sütéshez;
a bazsalikomos túrógombóchoz: 15 dkg sovány túró, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 4 szelet pirítanivaló kenyér, 10 dkg rétesliszt, 2 tojás, só, bors, 1 csokor bazsalikom, 1 kis hagyma, tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A zöldségeket a csokor bazsalikommal együtt megmossuk, papírtörlőn felitatjuk, és felaprítjuk. Serpenyőben, felhevített olajban a zöldségeket egymás után megpirítjuk, gyömbért szórunk a tetejére, sózzuk, meglocsoljuk balzsamecettel, és készre pároljuk. A gombóchoz a kenyérszeleteket kis kockákra vágjuk, és lisztet hintünk rá. A tojásokat kikeverjük a vajjal. Egy keveset elveszünk belőle, serpenyőben felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát. Megszórjuk az aprított bazsalikommal, és együtt tovább pirítjuk. A gombóc többi hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük, majd újból összekeverjük, és kis gombócokat formálunk belőle. Lobogó, forrásban lévő sós vízben fedő alatt kifőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, aztán lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük. Konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük, majd a marinált zöldségekkel együtt tálaljuk.

669 kcal/adag, 2810 kJ

A Meglepetés tippje
Aki idegenkedik a karakteresebb ízektől, vagy nem kedveli a gyömbért, anélkül is elkészítheti, vagy helyettesítheti más fűszerrel, csípős ízeket is kipróbálhat.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!