2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Rizskrémleves

Hozzávalók:
10 dkg húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 dkg vaj, 1,5 liter csirkeleves leveskockából, 2 dl tej, só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágjuk és aranybarnára pirítjuk. Zsírjában megfonnyasztjuk a megtisztított és vékonyan felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, karikákra vágott sárgarépát. Rövid ideig együtt pároljuk, majd felengedjük a csirkehúslevessel. Amikor forr, beletesszük a megmosott, megtisztított és kiválogatott rizst, majd sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön tovább főzzük. Amikor a benne lévő zöldségek és rizs megfőtt, a levest leszűrjük, és a hozzávalókat botmixer segítségével összeturmixoljuk. A pürét visszatesszük a levesbe, hozzáöntjük a tejet, és beledolgozzuk a vajat is. Tetszés szerint főzhetünk bele daragaluskát, vagy tehetünk bele néhány kanál főtt rizst is. A tetejét petrezselyemmel díszítjük.

342 kcal/adag, 1436 kJ

A Meglepetés tippje
Nagyon finom a leves, ha kolozsvári szalonnát vagy bacon szalonnát használunk hozzá.


Elkészítési idő: 35 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!