2017. augusztus 19., szombat ; Huba napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Tárkonyos bárányragu leves

Hozzávalók:
40 dkg báránylapocka, 2 fej vöröshagyma, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 cikk zeller, 5 dkg mirelit zöldborsó,10 dkg gomba, 1 csomag tárkony, 1 dl tárkonyecet, 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 3 evőkanálnyi kiskocka tészta

Elkészítés:
A lapockát megtisztítjuk, leforrázzuk, és apró kockákra vágjuk. Az előkészített és apróra vágott vöröshagymát előhevített olajon megfuttatjuk, beleforgatjuk a húst, és néhány percig együtt pirítjuk. Teszünk bele csipetnyi sót, felöntjük 1 liter vízzel, és hagyjuk főni. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a zöldborsóval, a megtisztított és cikkekre vágott gombával együtt a levesbe tesszük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, a tárkonyecettel, a megmosott és finomra vágott tárkonnyal, habarást készítünk, és állandó kevergetés mellett a levesbe öntjük, majd jól kiforraljuk. A kockatésztát forró, lobogó sós vízben megfőzzük, és a leveshez adjuk.

422kcal/adag, 1772 kJ

A Meglepetés tippje
Tárkonyos levest nemcsak borjúból, hanem malachúsból, szárnyasból vagy halból is lehet készíteni.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!