2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Tavaszi citromos karfiolleves

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú karfiol, fél citrom, kevés borsikafű, 1 csokor petrezselyem, 2 dl kefir, 2 evőkanál liszt, só, víz

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, a szárát levágjuk, és forrásban lévő sós vízben kevés reszelt citromhéjjal és borsikafűvel puhára főzzük. A kefirt simára keverjük a liszttel, és behabarjuk vele a levest. Tálalás előtt belecsavarjuk a fél citrom levét, és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, ízesítjük. Ez a könnyen elkészíthető egyszerű leves biztosan nem okoz fejtörést a kezdő háziasszonyoknak sem.

124 kcal/adag, 521 kJ

A Meglepetés tippje
A karfiol jelentős C-vitamin-tartalma mellett A- és B-vitaminokban, ásványi anyagokban is gazdag, káliumot és magnéziumot is tartalmaz. A reformkonyha értékes alapanyaga, de a köszvényes vagy vesekővel küszködő betegek csak mértékkel fogyasszák.


Elkészítési idő: 35 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!