2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Töltött hagyma

Hozzávalók:
4 db nagyobb, egyforma méretű vöröshagyma, 1 dl tejföl, 10 dkg gomba, 5 dkg Pannónia sajt, 4 vékony szelet bacon szalonna, 1 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál ételízesítő, 1 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál olaj, 1 kiskanál őrölt fekete bors, késhegynyi őrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyem, só

Elkészítés:
Egy tepsit kikenünk olajjal, és meghintünk zsemlemorzsával. A megtisztított vöröshagymát egészben hagyva, forrásban lévő sós vízbe tesszük. Megvárjuk, amíg a víz újra forr, és pár percig előfőzzük benne. Leszűrjük, és megpróbáljuk a közepüket úgy kivájni, hogy legalább fél centis peremük maradjon. A konyhakész gombát apróra szeleteljük, a bacon szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagyma belsejéből kivájt, összevágott maradékot összekeverjük az apróra szeletelt nyers gombával, beleütjük a felvert tojás felét, szerecsendióval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, sózzuk, és annyi morzsát adunk hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk. 20 percig pihentetjük, majd megtöltjük vele a hagymák üregét, és a kikent tepsibe sorakoztatjuk őket. A megmaradt tojást habosra keverjük a tejföllel, kicsit megfűszerezzük, és a hagymák tetejére öntjük. A sajtot vékony csíkokra vágjuk, és a bacon szalonnával együtt beborítjuk vele a hagymák tetejét. 160º C-ra előmelegített sütőben szép pirosra, ropogósra sütjük.

311 kcal/adag, 1306 kJ

A Meglepetés tippje
A tölteléket kedvünk szerint változtathatjuk. Készíthetjük darált hússal, párolt zöldséggel is.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!