2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Csirkehúsos zöldséges kuszkusz

Hozzávalók:
1 egész bontott csirke, 3 szál újhagyma, 1 sárgarépa, 1 paszternák, 15 dkg szárazbab, 15 dkg csicseriborsó, 2 evőkanál olaj, fél kg kuszkusz, 2 evőkanál vaj, késhegynyi kurkuma por, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál csípős pirospaprika, csipet cayenne bors

Elkészítés:
A konyhakész csirkét feldaraboljuk, a megtisztított újhagymát apróra vágjuk. A paszternákot négyfelé vágjuk. A babot, a csicseriborsót félig puhára előfőzzük. Előveszünk egy nagy fazekat, és beletesszük a feldarabolt csirkét, a hagymát, a megtisztított sárgarépát, a paszternákot, az előfőzött babot, csicseriborsót, meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, majd felengedjük annyi vízzel, hogy épp elfedje a hozzávalókat. Lassú tűzön, fedő alatt 1 órán át főzzük. A kuszkuszra kevés vizet locsolunk, kevergetjük, vagy kézzel összemorzsoljuk, hogy ne legyen csomós, majd áttesszük akkora fémszitába, amekkora épp ráfér a fazék tetejére, és 25 percig pároljuk felette. Utána levesszük a szitát a levesről. A levesbe teszünk kurkuma port, petrezselymet, és ha szükséges utánasózzuk. A kuszkuszt összekeverjük 2 evőkanál vajjal, és a szitát visszatesszük a fazékra. Addig kevergetjük, míg a csomók el nem tűnnek. Ha kész, egy nagy tálba öntjük, és ha szükségesnek érezzük, hozzákeverünk kevés olvasztott vajat. A fazékból kiveszünk egy merőkanálnyi levet, és összekeverjük a cayenne borssal, a csípős pirospaprikával. A megfőtt csirkedarabokat a kuszkusz tetejére rakjuk, a paprikás lével meglocsoljuk. A fazékban maradt zöldséges levest tálalhatjuk a csirkés kuszkusz előtt vagy eltehetjük másnapra is.

993 kcal/adag, 4170 kJ

A Meglepetés tippje
Időt takarítunk meg azzal, hogy egyszerre készítünk levest és főételt is.


Elkészítési idő: 1 óra 20 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!