2017. október 24., kedd ; Salamon napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sajtos brokkolifánk

Hozzávalók:
4 tojás, 1 mokkáskanál sütőpor, 15 dkg liszt, 3 evőkanál vaj, 3 dl leves szárnyashúsleves-kockából, só; a töltelékhez: 20 dkg apró rózsáira szedett brokkoli, 10 dkg tejszínes natúr krémsajt, 1 dl fehérbor, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 cikkekre vágott paradicsom, 1 csokor metélt petrezselyem, bors, pirospaprika, olaj a sütéshez

Elkészítés:
Egy fazékban felforrósítjuk a vajat, hozzáöntjük a leveskockából készített levest, és dobunk bele egy csipet sót. Amikor a lisztet is beleszórtuk, addig keverjük a tésztát, amíg jól összeáll, és mint egy fehér bevonat, elválik az edény aljától. Levesszük a tűzről az edényt, és a tésztát hűlni hagyjuk. Pár perc múlva egymás után belekeverjük a tojásokat. A tésztából gombócokat formálunk, és mindegyik gombócba egy mélyedést nyomunk. Egy másik edényben vizet forralunk, és beletesszük a rózsáira szedett brokkolit. Pár perc után szűrőkanállal kiszedjük, és lecsepegtetjük. A krémsajtot simára keverjük a zúzott fokhagymával, a fehérborral, majd hozzáadjuk a brokkolit, a paradicsomot, a zöldpetrezselymet. Pirospaprikával, sóval, borssal megfűszerezzük. Az így kapott masszát a gombócokba töltjük, összenyomjuk a tészta nyílását, és forró olajban aranybarnára sütjük.

349 kcal/adag, 1466 kJ

A Meglepetés tippje
Sütéskor ügyeljünk arra, hogy forró legyen az olaj, mert különben a gombócok megszívják magukat olajjal, és nem tudnak ropogósra sülni.


Elkészítési idő: 45 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!