2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sóskaleves

Hozzávalók:
60 dkg sóska, 2 dl kaukázusi kefir, 2 evőkanál olaj, 4-6 szem közepes burgonya, 1 teáskanál pirospaprika, 3 evőkanál liszt, babérlevél, 4 kemény tojás, fehér bors, só

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, megmossuk, és babérleveles, sós vízben puhára főzzük. Egy másik edénybe olajat teszünk, szórunk bele csipetnyi fehérborsot, és megforgatjuk benne a szárától megtisztított és megmosott sóskát, majd egy kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt addig pároljuk, amíg teljesen összeesik. Pirospaprikával megszórjuk, és a megfőtt burgonya levéből annyit merünk hozzá, hogy turmixolható legyen, és egy kevés maradjon a burgonya alatt is. Újra megborsozzuk, kissé sózzuk. A kefirt kikeverjük a 3 kanál liszttel, behabarjuk vele a sóskát, és felforraljuk, majd botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Tálaláskor a negyedekre vágott főtt tojásokat a forróra melegített burgonya mellé tesszük, és úgy merjük hozzá a levest, hogy ne tudjon elszíneződni.

233 kcal/adag, 979 kJ

A franciák kakukkfüvet, kaprot is tesznek bele. Tálaláskor reszelt szerecsendióval ízesítik.


Elkészítési idő: 35 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!