2017. augusztus 21., hétfő ; Sámuel, Hajna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Mozzarellás spárgasaláta

Hozzávalók:
4 szelet toast kenyér, 3 dkg reszelt parmezán sajt, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor turbolya, 1 csokor petrezselyem, 1 csomag mini mozzarella golyó, 50 dkg zöld spárga, 25 dkg koktélparadicsom, 1 saláta, 3 dkg fenyőmag, 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A kenyérszeleteket ropogósra pirítjuk. Elkészítjük a zöld mártást, amit az olaszok pestonak hívnak. A fenyőmagot előre felmelegített serpenyőben megpirítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, és a zöldfűszerekkel, a fenyőmaggal, a reszelt sajttal pépessé dolgozzuk. Belecsepegtetünk egy kis olívaolajat, teszünk bele csipetnyi borsot, sót, és az egészet jól kikeverjük. A mini mozzarella golyókat lecsepegtetjük, félretesszük. A spárga fás végét levágjuk, és forrásban lévő sós vízbe állítjuk. 10 perc alatt megpuhul. Kivesszük az edényből, leöblítjük, konyhai papírkendőn felitatjuk. A koktélparadicsomot félbe, a spárgákat hosszú csíkokra vágjuk, és összekeverjük a mozzarella golyókkal, a paradicsommal, a zöld mártás nagy részével. A pirítósokat átlósan félbe vágjuk, teszünk rá 1-1 megmosott, és alaposan lecsöpögtetett salátalevelet, és megpakoljuk a spárgás mozzarellás keverékkel. A megmaradt zöld mártást külön szervírozzuk.

330 kcal/adag, 1386 kJ

A Meglepetés tippje
Nemcsak friss spárgából jó, készíthetjük üveges spárgából is, csak jól öblítsük le róla a sós levet.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!