2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Málnaparfé

Hozzávalók:
20 dkg málna, 3 tojás + három tojássárgája, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dl tejszín, fél citrom kifacsart leve, 2 dl joghurt, 20 dkg porcukor
Az öntethez: 30 dkg málna, 3 evőkanál akácméz, 1,5 dl tejszín, 3 kanál porcukor, fél citrom leve

Elkészítés:
A megtisztított málnát összeturmixoljuk, hozzáadjuk a joghurtot, a citromlevet. A tojásokat és a sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, majd gőz fölött krémes habbá keverjük. Vízfürdőbe állítva addig kevergetjük, amíg langyosra nem hűl. A tejszínt kemény habbá verjük, és egy részét a tojáskrémhez keverjük, folyamatosan hozzáadagoljuk a joghurtos málnakrémet, majd lazán beledolgozzuk a maradék tejszínhabot is. Egy őzgerincformát vízzel kiöblítünk, belsejét annyi folpackkal béleljük ki, hogy az egész őzgerincet befedje. Beleöntjük a masszát, betakarjuk a fóliával, és egy napra mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt 10-15 szem málnát félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk, áttörjük, és elkeverjük a citromlével, a mézzel, majd tálkába öntjük. A tejszínhabot felverjük, és habzsákba töltjük. A parfét kifordítjuk az őzgerincformából, leszedjük róla a folpackot, szeletekre vágjuk, meglocsoljuk
1-2 evőkanál öntettel, habrózsát nyomunk a tetejére, és azonnal tálaljuk.

504 kcal/adag, 2116 kJ

A Meglepetés tippje
Gyorsan olvad, azonnal el kell fogyasztani. Málnalikőrrel is megbolondíthatjuk. Más gyümölcsből ugyanezekkel a hozzávalókkal elkészíthető.


Elkészítési idő: 40 perc + 1 nap hűlési idő



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!