2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Cseresznyés kocka

Hozzávalók:
15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 30 dkg finomliszt, 50 dkg cseresznye, 3 tojás, fél citrom reszelt héja, fél csomag sütőpor

Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, és a tojások sárgáját egyenként beleütjük. A lisztet átszitáljuk, majd beleszórjuk a sütőport, a reszelt citromhéjat, és hozzátesszük a tojásos vajhoz. Jól kidolgozzuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és azt is beleforgatjuk. Egy tepsit kivajazunk, liszttel körbehintjük, beleöntjük a masszát, és elsimítjuk benne. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, kicsit felitatjuk róla a nedvességet, és a sűrű tészta tetején egyenletesen elrendezzük. A sütőt 180º C-ra előmelegítjük, és a tésztát közepes hőfokon fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával győződhetünk meg a legkönnyebben arról, hogy megsült-e. Ha a tűn rajta maradt a massza, tovább kell sülnie. Amikor kihűl, kockákra vágjuk, a tetejét meghintjük porcukorral, tálra rakjuk, és máris kínálhatjuk vendégeknek.

220 kcal/szelet (10 szeletnél), 924 kJ
A Meglepetés tippje
Ugyanezt a süteményt meggyel is elkészíthetjük. Ha a gyümölcsöt kevés lisztben megforgatjuk, nem süllyed le a tészta aljára.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!