2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Ázsiai batyu

Hozzávalók:
A tésztához: 10 evőkanál liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 1 evőkanál szójaszósz; a töltelékhez: 15 dkg csiperkegomba, 1 szál póréhagyma, 1 sárgarépa, fél zöldpaprika, csipetnyi bors, 1 kis darab gyömbér, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 evőkanál olívaolaj, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és másfél deci vízzel simára keverjük. Állni hagyjuk, amíg a tölteléket elkészítjük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A póréhagymát karikára, a paprikát és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk és pici kockákra daraboljuk. A felhevített olajban pár perc alatt megpirítjuk a paprikát, a póréhagymát, a sárgarépát és a gyömbért. Hozzárakjuk a gombát, és további 3 percit együtt sütjük. Meghintjük sóval és köménnyel, borssal ízesítjük. A palacsintatésztából szép világos palacsintákat sütünk, és melegen tartjuk. A zöldségeket egyenletesen elosztjuk a palacsintákon, mindegyiket kétszer félbehajtjuk, így háromszög alakú kis tasakokat kapunk. Tányérra tesszük, bazsalikomlevéllel és néhány póréhagymakarikával díszítve adjuk asztalra.

286 kcal/adag, 1201 kJ

A Meglepetés tippje
Csiperkegomba helyett tehetünk bele laska, sampinyon vagy erdei gombát is. Igaz, utóbbi drágább, de zamata sokkal ízletesebb, ezért kevesebb kell belőle.


Elkészítési idő: 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!