2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Paradicsommal töltött halfilé

Hozzávalók:
4 szelet tengeri halfilé, 50 dkg burgonya, 4 nagy paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 7 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl zöldségleves (zöldségleves kockából), 1 dl főzőtejszín, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja, 1 kiskanál cukor, csipet fehér bors, só

Elkészítés:
A megmosott halfiléket félbevágjuk, megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, és a hűtőbe tesszük. A paradicsomokat felkarikázzuk, 16 szeletet félreteszünk, a többit kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és egészben, a forrásban lévő sós vízben 25 perc alatt puhára főzzük. A megtisztított és apróra vágott vöröshagyma felét kevés előhevített vajon megpároljuk, liszttel megszórjuk, megpirítjuk, majd borral, zöldséglevessel felöntjük, és belekeverünk 1/2 dl tejszínt. Pár percig főzzük. A maradék tejszínbe belekeverjük a tojássárgáját, és a leveshez öntjük. Ne forraljuk tovább. Cukorral, sóval, citromhéjjal, borssal, citromlével ízesítjük, majd átszűrjük. A halszeletekre 2-2 paradicsomkarikát, zsályalevelet rakunk, megszórjuk sóval, borssal, és a szeleteket összehajtjuk. Előhevített vajon mind a két oldalukat átsütjük, kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt vajon megpirítjuk a maradék hagymát, a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. A halat a burgonyával, a paradicsommal tányérra tesszük, és körbeöntjük a mártással, tetejét zsályalevéllel díszítjük.

429 kcal/adag, 1802 kJ

A Meglepetés tippje
Az étel elkészítéséhez fagyasztott tengeri halfilét is használhatunk.


Elkészítési idő: 1 óra 10 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!