2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Tengeri lazac csőben sült paradicsommal

Hozzávalók:
4 szelet lazac, 4 szelet parasztsonka, 6 közepes paradicsom, 20 dkg hosszúszemű rizs, 10 dkg reszelt sajt, 0,5 dl tejszín, 1 evőkanál liszt , 4 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 0,5 dl zöldségleves (kockából), 1 evőkanál citromlé, babérlevél, só

Elkészítés:
A rizst megfőzzük. A paradicsomot megmossuk, karikákra vágjuk, és vékonyan beolajozott tűzálló edénybe sorakoztatjuk. Tetejét megszórjuk sóval, borssal, reszelt sajttal, olívaolajjal meglocsoljuk, és a sütőben 10-15 percig sütjük. Amíg a paradicsom megsül, a halszeleteket megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, és megsózzuk, beborsozzuk, majd befedjük 1-1 szelet sonkával, amelyre fogpiszkálóval babérlevelet tűzünk. Meghintjük egy kis liszttel, és felforrósított vajon mind a két oldalon átsütjük. A maradék sütőléhez hozzáöntjük a zöldséglevest, egyet forralunk rajta, és belerakjuk a citromlevet, a maradék vajat, a tejszínt, és ha szükséges utóízesítjük. A halat a melegen tartott rizzsel tálra rendezzük, a leszűrt mártással meglocsoljuk, és mellérakjuk a megsütött sajtos paradicsomkarikákat.

849 kcal/adag, 3566 kJ


Elkészítési idő: 55 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!