2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Gyümölcsleves

Hozzávalók:
50 dkg idénynek megfelelő gyümölcs (ribizli, meggy, cseresznye), 5 evőkanál cukor, 2 egész fahéj, 6 szem szegfűszeg, fél citrom leve és héja, 1 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 1 dl vörösbor, tejszínhab, 2 dl langyos víz

Elkészítés:
A gyümölcsöt megmossuk, és kimagozva 1 liter vízben feltesszük főni. Más gyümölcsök esetén, ha szükséges, darabokra is vághatjuk. Cukorral, sóval, szegfűszeggel, fahéjjal, vékony csíkokra vágott citromhéjjal, kevés sóval ízesítjük. 15 percig főzzük. A puhább gyümölcsöket természetesen rövidebb ideig. Amikor a gyümölcsök megpuhultak, a tejszínt a liszttel és 1 deci langyos vízzel simára dolgozzuk, és szűrő segítségével a levesbe keverjük, hogy ne maradjanak benne csomók. Továbbfőzzük, amíg krémszerűen be nem sűrűsödik. A piros gyümölcsből készült leveseket egy kis vörösborral is megbolondíthatjuk. Kihűtjük, és ha már elég hideg, kevés citromlével kellemesen pikánssá tesszük. Tálaláskor tejszínhabot nyomunk a tetejére, és kis citromfűlevélkével díszítjük.

483 kcal/adag, 2029 kJ

A Meglepetés tippje
A gyümölcsleves meleg időben nemcsak főétkezéskor, hanem napközben szomjoltónak is nagyon kellemes.


Elkészítési idő: 35 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!