2017. augusztus 17., csütörtök ; Jácint napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Túrós-meggyes rétes

Hozzávalók:
Meggyes (8 darab)
2 db réteslap, 50 dkg magozott meggy, 15 dkg kristálycukor, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dióbél, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás porcukor, csipet őrölt fahéj, 1 dl étolaj

Túrós (8 darab)
2 db réteslap, 25 dkg túró, 2 egész tojás, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 15 dkg porcukor, 3 dkg mazsola, 3 dkg búzadara, 1 csomag vaníliás cukor, pici só

Elkészítés:
Meggyes
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, levétől kinyomkodjuk. Összekeverjük a cukorral, zsemlemorzsával, durvára vágott dióbéllel, az előre beáztatott mazsolával, és őrölt fahéjjal. A 2 réteg réteslapot kiterítjük, kevés olajjal megkenjük, majd elosztjuk rajta a meggytölteléket. Feltekerjük, hogy rúd alakú hengereket kapjunk, és olajjal megkent tepsibe tesszük. A réteslapok tetejét is vékonyan megkenjük olajjal, majd 170º C-on aranysárgára sütjük.

Túrós
A túrót szitán áttörjük, a kettéválasztott tojások sárgáját vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát, tejfölt, cukrot, és jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A réteslapokat kiteregetjük, kevés olajjal megkenjük, búzadarával meghintjük, és ráhalmozzuk a túrótölteléket. Feltekerjük, olajjal megkenjük és a meggyeshez hasonlóan aranysárgára sütjük. Néhány percnyi pihentetés után a réteseket rézsútosan felszeleteljük, tálaláskor tetejüket vaníliás porcukorral meghintjük.

Meggyes: 232 kcal/darab, 974 kJ, Túrós: 242 kcal/adag, 1016 kJ

A Meglepetés tippje
A készen kapható réteslapot nemcsak édes, hanem zöldséges, húsos töltelékkel is megtölthetjük.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!