2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Málnás kosár (12 darab)

Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 6 dkg őrölt mandula, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája; a töltelékhez: 25 dkg málna, másfél deci tej, 1 teáskanál étkezési keményítő, 2 evőkanál cukor, 2 tojássárgája, 4 cl tojáslikőr, 1 dl tejszín, 1 vaníliarúd

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát gyúrunk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A málnát óvatosan, hogy a szemek ne sérüljenek, megmossuk, és leszárítjuk. A sütőt 180ºC-ra előmelegítjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a kivajazott kosárformákat, vagy papírformába tesszük. Előmelegített sütő középső rácsán 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Az étkezési keményítőt összekeverjük a cukorral, és az előre felmelegített tejhez adjuk. Lassan felforraljuk, és a tűzről levéve belekeverjük a tojások sárgáját. A vanília rudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk, és beletesszük a krémbe. Hozzáöntjük a tojáslikőrt, összekeverjük, majd félretesszük hűlni. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt kosárkákat megtöltjük a krémmel, ráhalmozzuk a málnaszemeket, és csillagcsővel tejszínhabot nyomunk a tetejükre.

265 kcal/darab, 1113 kJ

A Meglepetés tippje
Ha nincs megfelelő kerek formánk, tegyük a tölteléket kehelybe, virágsziromba, vagy amilyen formát találunk hozzá.


Elkészítési idő: 1 óra 30 perc + 1 óra pihentetés a hűtőszekrényben



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!