2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Erőleves másképpen

Hozzávalók:
30 dkg marhacsont, 30 dkg marhalapocka, 1 adag szárnyasaprólék, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 cikk zeller, néhány levél kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 tojás fehérje, néhány szem egész bors, csipetnyi reszelt szerecsendió, só

Elkészítés:
A marhalapockát megmossuk, a felesleges részeket leszedjük és ledaráljuk. Összekeverjük a sűrített paradicsommal, a tojásfehérjével, megsózzuk, és 2 liter hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Beletesszük a megmosott és feldarabolt marhacsontot és a megmosott, megtisztított szárnyasaprólékot. Forralunk egyet rajta, majd hozzátesszük a megtisztított, megmosott és hosszú csíkokra vágott zöldséget, a zellert, az egészben hagyott vöröshagymát, a megmosott káposztaleveleket, a paradicsomot, a szárától megszabadított paprikát, a gerezd fokhagymát. Egész borssal, reszelt szerecsendióval, sóval ízesítjük, és lassú tűzön 4 óra alatt készre főzzük. Amikor elkészült, fél órán át pihentetjük, majd szűrőkanálon átszűrjük. Forrón tálaljuk, levesbetétnek elegendő a zöldség és a hús, de ha gondoljuk, főzhetünk hozzá cérnametéltet is.

329 kcal/adag, 1381 kJ

A Meglepetés tippje
Ez az erőleves különösen finom, de igen költséges. Ünnepi alkalmakra tartogassuk.


Elkészítési idő: 4 óra 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!