2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sült csirke normandiai módra

Hozzávalók:
1,2 kg bontott csirke, 20 dkg paradicsom, 1 dl száraz fehérbor, 1 köteg csombor, 1 fejes saláta, 1 citrom, 4 evőkanál étolaj, fél dl olívaolaj, 1 mokkáskanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só

Elkészítés:
A csirkét megmossuk, a pihéktől, tolltól megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az apróléknak valót eltesszük levesnek. A csirkemellet kettévágjuk, a csirkecombok és csirkemellek bőrét fellazítjuk a húsról, és az összevágott csombort a bőr alá nyomkodjuk. A csirkedarabokat előhevített olajon megpirítjuk, majd felengedjük 1 deci fehérborral, és fedő alatt omlós puhára sütjük. Amíg a hús puhul, a salátát alaposan megmossuk, és darabokra tépkedjük. A megmosott paradicsomot cikkekre vágjuk. A citrom levét tálba csurgatjuk, és összekeverjük a salátával, a paradicsomcikkekkel. Az olívaolajat kevés mustárral összekeverjük, beleszórjuk a finomra aprított petrezselymet, és a salátát ezzel az öntettel átkeverjük. Mikor a húsok megsültek, a salátát ízlésesen elhelyezzük a tányérokon, majd mellérakjuk a pirosra sült csirkecombot, csirkemellet.

573 kcal/adag, 2406 kJ

A Meglepetés tippje
Ha a saláta mellé szívesen fogyasztanánk köretet, tegyünk a csirkés lábosba vékony szeletekre vágott burgonyát, és süssük meg a hússal együtt.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!