2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Fasírtlepény

Hozzávalók:
50 dkg darált hús, 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, 3 szál metélőhagyma, 3 szál zsálya, 2 evőkanál olaj, bors, só; az almakompóthoz: 2 alma, 2 dkg vaj, kevés frissen reszelt gyömbér, 7 dl szőlőlé

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Villával szétnyomkodjuk. A megtisztított hagymát, a megmosott zsályát, és a metélőhagymát nagyon finomra aprítjuk. A darált húst összekeverjük a krumplival, az apróra vágott zöldekkel, hozzáadjuk a hagymát, a tojást. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól összedolgozzuk. A masszából tenyérnyi formákat szaggatunk, és előhevített olajon mindkét oldalukat 5-6 perc alatt átsütjük. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. A vajat felforrósítjuk, rádobjuk az almát, a gyömbért, és felengedjük szőlőlével. Gyenge tűzön pár perc alatt megpároljuk. A fasírt mellé tálaljuk. Természetesen készíthetünk a fasírthoz burgonyaköretet, zöld salátát, ízlésünk szerint.

235 kcal/lepény (8 lepény esetén), 987 kJ

A Meglepetés tippje
A nyers darált hús csak egy napig áll el, még a hűtőben is. Ha befűszerezzük, és alufóliába csomagoljuk 2 napig lehet eltartani.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!