2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Tésztában sült vagdalt

Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús, 10 dkg csirkemáj, 10 dkg füstölt tarja, 1doboz mélyhűtött leveles tészta, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 adag vegyes leveszöldség, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 babérlevél, 1 mokkáskanál szárított majoránna, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál mustár, csipet provence-i fűszerkeverék, 2 tojás, 1 tojás sárgája

Elkészítés:
Legelőször a tésztát készítjük ki, hogy szobahőmérsékleten kiengedjen. Előhevített olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a darált marhahúst, és a megtisztított karikára vágott zöldségeket. Állandóan kevergetve 5 percig pirítjuk, majd beletesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, a majoránnát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha elfőtte a levét, a tűzről levéve megvárjuk, amíg kihűl, aprítógépbe tesszük, és pépessé daráljuk. A masszába keverjük a vékony csíkokra vágott szárnyas májat, az apró darabokra vágott füstölt tarját, paprikát, a megmosott, és felaprított petrezselymet, a mustárt, a 2 tojást, a provence-i fűszerkeveréket. Az egészet összedolgozzuk, ha kell, sózzuk, és cipóformára alakítjuk. Egy sütőpapírt megszórunk liszttel, tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztát, és a papírral együtt kibéleljük vele a tepsit. A kilógó széleket levágjuk, félretesszük a díszítéshez. A tepsi közepére helyezzük a húscipót, körben mindenhol betakarjuk a tésztával, a levágott darabokból pedig hosszú csíkokat helyezünk a tészta tetejére. Villával megszurkáljuk, megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 200º C-on 50 perc alatt készre sütjük.

493 kcal/ szelet (8 szelet esetén), 2070 kJ

A Meglepetés tippje
A sütőpapír alatt nem ég oda a tészta, és a tepsit is könnyebb lesz tisztítani.


Elkészítési idő: 90 perc + felengedés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!