2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Paradicsomos uborkaleves

Hozzávalók:
50 dkg paradicsom, 1 uborka, 1 pohár joghurt, 2 kemény tojás, 3 bazsalikomlevél, 1 evőkanál olaj, 7 dl víz só, őrölt bors

Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, meghámozzuk, és előhevített olajon kicsit megfonnyasztjuk. Ezután felengedjük vízzel, teszünk bele sót, frissen őrölt fekete borsot, és lassú tűzön negyed órán keresztül, fedő nélkül megfőzzük. Ha megfőtt, botmixer segítségével összeturmixoljuk, és félretesszük hűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük. Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük. Besózzuk, szűrőbe tesszük, hogy a leve lecsöpögjön. A tojásokat keményre főzzük. A sárgájukat villával összetörjük, összekeverjük a joghurttal, majd az uborkával együtt a leveshez adjuk. Jégbe hűtve tálaljuk. Tálaláskor beletesszük az apróra vágott tojásfehérjét, és bazsalikomlevéllel díszítjük.

107 kcal/adag, 449 kJ

A Meglepetés tippje
Forró nyári napokra paradicsom helyett tejföllel, kaporral is nagyon pikáns a jégbe hűtött uborkaleves.


Elkészítési idő: 40 perc + hűtési idő



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!