2017. augusztus 17., csütörtök ; Jácint napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Grillezett sült alma

Hozzávalók:
4 közepes nagyságú alma, 4 evőkanál mandulaforgács, 2 evőkanál dióbél, 2 evőkanál porcukor, 4 evőkanál apróra vágott aszalt gyümölcs - sárgabarack, szilva, alma, körte stb. 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál Triple sec

Elkészítés:
Az almát megmossuk, magházát magvaló segítségével kiszúrjuk. Az almákat középtájon 2 mm mélyen körben bevágjuk. Egy tálban összekeverjük a tölteléket, a mandulát, diót, aszalt gyümölcsöket és a porcukrot, meglocsoljuk likőrrel, és ezt a keveréket a kivájt magház helyébe töltjük. A maradék tölteléket az almák tetejére halmozzuk. Akkora duplán számított négyzet alakú alufóliákat vágunk, amekkorába az almákat jól bele tudjuk bugyolálni. Az alufóliákat megkenjük olvasztott vajjal, és az almákat a négyzetek közepére állítva gondosan becsomagoljuk. Ügyeljünk arra, hogy a fólia jól záródjon az almák körül. A becsomagolt almákat kihűlőfélben lévő faszénparázsba rakjuk, és a maradék szenet köré rakva grillezzük. Ha megpuhult, tányérokra sorakoztatjuk, a fóliát óvatosan kinyitjuk, és felvert tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

398 kcal/adag, 1672 kJ

A Meglepetés tippje
Az alufóliába burkolt almákat forró faszénparázs fölött is grillezhetjük. Általában fél órát számoljunk arra, amíg az almák megpuhulnak.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!