2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Kókuszos őszibarack

Hozzávalók:
8 nagy őszibarack, 2 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál fahéj, 5 dkg vaj, 5 dkg kókuszreszelék, madártej vagy Irish cream fagylalt

Elkészítés:
Az őszibarackokat megmossuk, félbevágjuk, a magjukat kiszedjük. A tejszínt kis tálkába öntjük, egy másikban összekeverjük a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot. A fél őszibarackokat tejszínbe mártjuk, majd fahéjas cukorban megforgatjuk, a gyümölcsdarabokat a grill forró rostélyára fektetjük, és addig grillezzük mindkét oldalukat, amíg megpirulnak. Az elkészült gyümölcsdarabokat levesszük a grillrácsról, megforgatjuk kókuszreszelékben, majd tányérra sorakoztatjuk őket. Fagylaltkanál segítségével tegyünk mindegyik adag mellé 2-2 gombóc madártejet vagy Irish cream fagylaltot. Ha szeretjük az édességet, még tejszínhabot is tehetünk a gyümölcsök tetejére. A grillezett őszibarack hidegen-melegen egyaránt nagyon finom.

707 kcal/adag, 2969 kJ

A Meglepetés tippje
Hasonló módon grillezhetünk banánt, ananászt, almát vagy bármilyen magvas gyümölcsöt.


Elkészítési idő: 25 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!