2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Csokis mentás jégtorta

Hozzávalók:
5 evőkanál cukor, 4 evőkanál vaj, 2 tojás, 12 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só; a jégkrémhez: 10 dkg marcipánmassza, 8 dkg mentás csokoládélap, 2,5 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 evőkanál fehér rum, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál kakaó, 1 evőkanál fehér rum, 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojással, teszünk bele csipetnyi sót, majd hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát kizsírozott 28 centi átmérőjű tortaformába öntjük, és 20 perc alatt megsütjük. A formából kivéve rácsra tesszük, és megvárjuk, amíg kihűl. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a jégkrémet. A tejfölt elkeverjük 4 evőkanál porcukorral, vaníliás cukorral és kakaóval. Beletesszük a tojássárgáját és az apró darabokra tört mentás csokit. A masszát a fagyasztóba tesszük, és 3-4 óráig fagyasztjuk. Közben többször átkeverjük. Ha van fagylaltgépünk, a segítségével 15 perc alatt elkészíthetjük a jégkrémet. A piskótát középen vízszintesen félbevágjuk, és meglocsoljuk rummal. A marcipánmasszát összegyúrjuk a maradék porcukorral, kinyújtjuk, és betakarjuk vele a piskótát. A fagyott krémet, szobahőmérsékleten hagyjuk egy picit felengedni, majd a marcipánra simítjuk. Őszibarackcsíkokkal díszítjük.

350/szelet 10 szelet esetén, 1470 kJ

A Meglepetés tippje
Ha nincs időnk sütni, ezt a tortát készen vett tortalapból is könnyen elkészíthetjük.


Elkészítési idő: 45 perc + 4 óra hűtés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!